Stichting Kwyk

Voorzieningen

je verbonden voelen geeft vertrouwen dat meer kan dan je zou denken

Sinds de oprichting van Stichting Kwyk (ouderen welzijn Gaastmeer) in 2016, zijn er al veel projecten gerealiseerd.

Het Sportplein Gaastmeer is een niet meer weg te denken ontmoetingsplaats geworden voor bewegen en gezelligheid.
Iedereen ouder dan 13 jaar kan sporten op het plein. Ook de jeu de boules baan is altijd te gebruiken.
Alles gaat op eigen risico.

 

Voor de doelgroep 50+ wordt iedere 1e woensdag van de maand een koffieochtend georganiseerd door Kwyk. Deze koffieochtenden worden onverminderd druk bezocht.
Inmiddels zijn er verschillende andere activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, muziek, medische voorlichting en sport. Ook de lezingen met een grote verscheidenheid aan onderwerpen zijn een succes.

Elke donderdagmiddag wordt een Kwyk Mids-de-Marren middag gehouden. En elke maand wordt een aanschuiftafel georganiseerd waarbij een eenvoudige maaltijd of maaltijdsoep genuttigd kan worden. Zie AGENDA voor meerdere activiteiten.

Uit de vele positieve en enthousiaste reacties blijkt dat er een goede basis is gelegd. Want:
Bewegen op oudere leeftijd draagt bij aan een gezondere leefstijl. Elkaar hierbij ontmoeten zorgt voor de sociale samenhang die belangrijk is om je verbonden te voelen en te vertrouwen dat er misschien meer kan dan dat je in eerste instantie zou denken.

‘Kwyk’ wil iedere oudere uit Gaastmeer en directe omgeving kunnen blijven betrekken bij de activiteiten. Dit kan door samenwerkingen aan te gaan, te zorgen voor goede communicatie en het gebruik van hulpmiddelen en materialen.

Voor meer informatie is het bestuur van de stichting te bereiken via: stichtingkwyk@gmail.com

 

Categoriën