De Gaastmar Iepen Dei

juni 29 @ 13:00 - 17:00

Tema: ‘Ûndernimmers troch de tiid’

De Iepen Dei Kommisje organiseert op zaterdag 29 juni een Open Dag met als thema deze keer Ûndernimmers troch de tiid. Na 6 jaar is het eindelijk weer zover!

In de vorige eeuw waren er nog tientallen middenstanders in de Gaastmar.
Welke waren er zoal? Wat was hun handelswaar? Hoe zagen hun werkdagen eruit? Waar bevonden zich deze winkels en andere bedrijfspanden? Zijn er nog huizen en gebruiksvoorwerpen die herinneren aan deze tijd?

De Wurkgroep Oer de Gaastmar is druk bezig om al deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Tijdens de Iepen Dei kun je dan ook een prachtige route lopen langs de geschiedenis van de plaatselijke middenstand.
Andere programmaonderdelen zijn o.a. een fototentoonstelling, een braderie met oude ambachten, kunst in de kerk en gevarieerde muziek.

De Gaastmar is nóg mooier wanneer het dorp tijdens de Iepen Dei een levendige jaren ’30-’50 sfeer en activiteit uitstraalt. We roepen alle inwoners dan ook op om zich te kleden als in deze periode én om mee te doen aan leuke “acts”, denk aan een schilder, marskramer, postbode, enz.

Je hebt vast nog wel wat op zolder of in een verkleedkist liggen….overigens vind je bij Uitleen Balk ook een grote variatie aan kleding, zeer de moeite waard om eens rond te kijken.

Hier kan eventueel collectief gereserveerd worden. Geef dan vóór 1 juni door wat je wilt en in welke maat. Dat kan middels een briefje in de brievenbus bij Foekje Gerritsma, Munkedyk 40 of via mailadres foekjegerritsma62@gmail.com

Iepen Dei Kommisje, Anneke, Eelco, Sjouke, Foekje

Gegevens

Datum:
juni 29
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Brug Gaastmeer
Munkedyk 46
Gaastmeer,
+ Google Maps

Organisator

Iepen Dei Kommisje de Gaastmar