OPROEP onderhoud Natuurhúske op de Lange Hoekse Pôlle

23/02/2024

Het bestuur van dorpsbelangen Gaastmeer is in overleg met de Gemeente Zuidwest Friesland en de Marrekrite over het plaatsen van een Natuurhúske op de Lange Hoekse Pôlle met de bedoeling dat recreanten voor hun behoefte van het Natuurhúske gebruik maken.
Plaatsing kan mogelijk nog voor het nieuwe seizoen 2024, mits iemand gevonden wordt die het Natuurhúske regelmatig wil schoonmaken.
Iemand die in het bezit van een bootje is en in het hoogseizoen dagelijks beschikbaar is. De vergoeding is € 50,00 per keer.
Wie wil dit gaan doen? Stuur dan een mail naar dorpsbelangen@degaastmar.nl
Het is voor de periode van mei t/m september.
Het Natuurhúske en de natuurlijke werking ervan is te bekijken op : www.natuerhuske.nl

Het Natuerhúske is een toilethuisje dat autonoom plaatsbaar is in de buitenruimte. Het functioneert zonder water, stroom en riolering, terwijl er toch geen chemicaliën nodig zijn.
De oplossing schuilt in compostering: door slimme beluchting in het ontwerp, kunnen de vloeibare en vaste ontlasting op een natuurlijke manier verdrogen in een compostbak onder het toilet. Dat proces wordt versterkt door zonnewarmte, die via de matzwarte achterzijde van het huisje extra wordt benut. Het effect is een reukloze compost. Wel zo prettig voor de gasten die gebruikmaken van het hûske!

 

Recent Nieuws