Skûtsje ‘Lytse Lies’ op IFKS 2022

7/09/2022

Na twee jaar geen skûtsje- silen, gingen we dan eindelijk weer los, voor de periode van 13 t/m 20 augustus 2022.

In het voorseizoen veel getraind, het schip liep nog niet zo goed, na een ‘knip en scheerbeurt’ (schoonmaken van het onderwaterschip ) ging dit al een stuk sneller, ook met de nieuwe fok was het weer zoeken en trimmen naar de juiste stand.

Zaterdag: de eerste wedstrijd op Hindelopen verliep goed en daar werd de vijfde plaats behaald, op Stavoren ging het minder, er was ook nauwelijks of geen wind, dat werd plaats 15, onze eerste slechte wedstrijd.

Dan op naar het thuiswater, het Hegermeer. Hier hadden we een mooie start en lagen als eerste bij de bovenste ton, dit hebben we vast gehouden tot de laatste boei, waar een enorme windschifting was en waar onze concurrent van profiteerde, gelukkig lagen we beide behoorlijk voor, zodat de tweede plaats behouden kon blijven!

Op naar Sloten, het werd wel weer eens tijd om het kanon af te schieten, nu dit gebeurde ook met een mooie eerste plaats, het schip liep fantastisch.

Woensdag is de rustdag , toen was het ook het minste weer met veel regen, het schip overgevaren naar Echtenerbrug voor de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd op de donderdag was een off-day, geëindigd op een 15e plaats, (tweede slechte wedstrijd ) Opnieuw met nauwelijks wind, en een wind

die alle kanten uit ging, normaal zou deze wedstrijd eruit geschoten worden maar dat gebeurde jammer genoeg niet!

Dan twee dagen Lemmer, vrijdag weer matig gevaren en 11de geëindigd, zaterdag was weer een super dag, na heel lang uitstel kwam er eindelijk wind, hadden we een mooie start, werden nog even aangevaren, de schipper werd bijna gelanceerd, schade aan het helmhout. Desondanks kwamen we als eerste bij de bovenste ton, op de hielen gezeten door de ‘Sterke Jerke’, die halverwege de wedstrijd de koppositie overnam, een soort van David tegen Goliath! Zo hadden we toch noch een hele mooie afsluiting met geweldig mooi zomerweer.

In het eindklassement nog een plaatsje opgeschoven en geëindigd op de 5e plaats, schipper en bemanning waren zeer tevreden. We hebben een prachtige week gehad, zowel met het weer en ook wat betreft de sfeer onderling met bemanning en alle aanhang. Op naar het 40-jarig jubileum van de IFKS!

Recent Nieuws