De fotoborden staan weer op hun plek

21/07/2021

De fotoborden van de historische rondwandeling zijn een poosje weggeweest. 23 fotoborden met foto’s van vroeger van markante plekken, verspreid over Gaastmeer. Het behoorde eigenlijk al tot het vertrouwde beeld van ons dorp. Maar de kwaliteit van de houten frames en de palen waren zo slecht geworden, dat het echt niet langer kon. En dat, terwijl ze elke winter werden opgeslagen en regelmatig in de beits zijn gezet. Bovendien begonnen de foto’s erg flets te worden.

We hebben daarom gezocht naar een andere, meer duurzame manier van bevestiging van de foto’s, die weer opnieuw afgedrukt zijn. Het was een hele klus om de palen in de grond te krijgen en de borden er op te bevestigen, maar de werkgroep werd hierbij geholpen door een aantal vakbekwame vrijwilligers. De onkosten kunnen betaald worden uit financiële bijdragen van Ichthusstichting, Vrienden van Gaastmeer, Dorpsbelangen Gaastmeer, Ondernemersvereniging Gaastmeer en Attema Sate, waarvoor onze hartelijke dank.

Het is de bedoeling, dat de fotoborden zomer en winter blijven staan. We hopen er nog heel lang van te kunnen genieten.

De foto’s zijn genummerd van 1 t/m 23 en ze markeren een wandelroute door ons dorp van een klein uur. Het maakt daarbij niet uit, bij welk nummer men begint. Bij die wandelroute hoort het boekje ‘Rinne troch de tiid’ (Wandelen door de tijd; de titel is in het Fries, maar de tekst in het Nederlands) met aanvullende informatie bij elke foto. Het boekje is voor 2 euro verkrijgbaar in de winkel, bij Anneke Hoogterp J.J. Hofstrjitte 3 en bij havenmeester Maurits Dantuma J.J. Hofstrjitte 5.

We hebben het aantal foto’s deze keer van 23 uitgebreid naar 26, maar de 3 nieuwe fotoborden zijn nog niet opgenomen in het boekje. Dat zal bij de eerstvolgende versie gebeuren. Een mooie gelegenheid voor degenen die vertrouwd zijn met de wandelroute, om op zoek te gaan naar deze nieuwe foto’s.

Wurkgroep Oer De Gaastmar

 

Recent Nieuws