Inloopmiddag Oer de Gaastmar

maart 5 @ 13:30 - 17:00

bijdrage voor renovatie dorpshuis

Wurkgroep Oer De Gaastmar, de werkgroep die zich bezig houdt met het verleden en het heden van ons dorp, organiseert op zondag 5 maart a.s. van 13.30 tot 17.00 uur in het dorpshuis een inloopmiddag, waar we jullie van harte voor uitnodigen.

Op deze middag willen we laten zien, wat we zoal aan kaarten, foto’s, filmpjes, documenten, spullen, enz. over ons dorp bewaren in onze archiefkast. Bij veel van wat uitgestald is, kunnen we iets vertellen, maar de ervaring uit eerdere inloopmiddagen leert ons, dat de bezoekers vaak aanvullende informatie hebben. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Deze keer willen we extra aandacht geven aan de bijdrage van bezoekers. Als je thuis iets hebt over het verleden dat je ook interessant lijkt voor anderen, neem dit dan mee om te laten zien en er iets over te vertellen. Het kan een oude foto of fotoalbum zijn, een koopakte van een huis of een boerderij, een geboortelepel, een medaille, een merklap, maar ook een gebruiksvoorwerp van vroeger. Wie weet nog wat een kolenkit is, een turfbak, een petroleumstel, een pook, een dichtzet-licht, enz. Mocht je iets in huis hebben dat je de moeite waard lijkt, neem het dan mee. We hebben enkele tafels gereserveerd om het tentoon te stellen.

We hebben deze middag niet een vast programma: het is echt een inloopmiddag, waarbij je zelf bepaalt wanneer je komt en weer weggaat.

De toegang is natuurlijk gratis, maar we willen ook graag bijdragen aan de mooie bouwplannen van het bestuur van de Stichting Dorpshuis. In die plannen zal ook het archief een eigen plaats krijgen. Daarom staat er in de hal een bus, waarin je je financiële bijdrage voor deze verbouwing kunt deponeren. Alvast heel hartelijk bedankt.

We hopen dat velen de inloopmiddag zullen bezoeken en zeggen daarom: oant sjen op 5 maart in Ús Doarpshûs.

Gegevens

Datum:
maart 5
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
bijdrage voor renovatie dorpshuis

Locatie

Us Doarpshûs
Munkedyk 15
Gaastmeer, 8611 JP
+ Google Maps
Telefoon
06 12 276 896
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Dorpsbelangen, werkgroep Oer de Gaastmar