Bezoek dorpstuin Heeg

november 1 @ 13:30 - 15:00

vergoeding koffie/thee

Welkom op 1 november in de dorpstuin Heeg.
U kunt u zich, graag vóór 30 oktober a.s. aanmelden via stichtingkwyk@gmail.com of bellen naar Baukje Terpstra via 0515-469735.
Verzamelen om 13.15u bij de dagwinkel Gaastmeer.

Heeg kent al meer dan tien jaar een dorpstuin: met een groep vrijwilligers wordt er op diverse locaties getuinierd om lekkere groente te kunnen oogsten en voor de gezelligheid.
In 2022 is hieruit Dorpstuinderij Ierdewurk ontstaan: een tuinderijbedrijf met een sociaal oogmerk, gericht op de lokale gemeenschap. Community supported agriculture wordt deze vorm van landbouw genoemd.
Op een boerderij tussen Heeg en Oudega is een halve hectare boerehiem ingericht als permacultuurtuin: groentebeddden omringd met volop groen, om in evenwicht met de natuur te kunnen tuinieren. Ierdewurk is het bedrijf van tuinder Freya Zandstra -ook betrokken bij de Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen.
De tuin wordt onderhouden door haar en een groep van tien vrijwilligers. Dorpstuinderij Ierdewurk verzorgt groente-abonnementen, losse verkoop en evenementen op de tuin. Meedoen als vrijwilliger? Ook een wekelijks groentekrat met het lekkerste van de tuin? Kijk op www.ierdewurk.nl voor de mogelijkheden.

Gegevens

Datum:
november 1
Tijd:
13:30 - 15:00
Kosten:
vergoeding koffie/thee

Locatie

dorpstuin Heeg
Lytshuzen 9A
Heeg, 8621XE
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Kwyk
Telefoon
06-29297249
E-mail
stichtingkwyk@gmail.com